Tornar a l'inici

Fundació l'Alternativa

  /  Feminismes   /  25N: Dia Internacional de la NO violència contra les dones i les nenes

25N: Dia Internacional de la NO violència contra les dones i les nenes

El proper 25 de novembre, Dia Internacional de la NO violència contra les dones i les nenes, la Xarxa de Dones Feministes contra les Violències Novembre Feminista, ha convocat una manifestació a les 19h a la Font de Canaletes de Barcelona. De nou sortirem al carrer ha lluitar contra els feminicidis, contra una societat patriarcal que invisibilitza l’explotació de les dones pel capitalisme i pel nostre dret a una vida digne. Des de la Fundació l’Alternativa fem una crida a participar-hi activament.

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en ‘àmbit domèstic i la violació i  l’ assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. A proposta de la República Dominicana, el 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

25n-2016

Aquest dia del 1960 van ser assassinades  les tres germanes Miraval (Patria, Minerva i Maria Teresa) a mans de la policia secreta del dictador Trujillo.

Malgrat els anys que han passat des que es va instaurar la commemoració oficial, la violència contra les dones, pels sol fet de ser-ho no ha disminuït;   87 dones assassinades el 2016 (entre el 2010 i el 2016, 681 feminicidis), amb més de 2 milions de dones que pateixen violència masclista a l’estat espanyol;  Però malgrat la violència continua, la lluita contra ella és més frontal, no és amagada.

Etiquetes:
X