Tornar a l'inici

Fundació l'Alternativa

  /  Món i solidaritat   /  A Veneçuela, NO PASSARAN!

A Veneçuela, NO PASSARAN!

Arantxa Tirado, politòloga catalana resident a Mèxic i co-escriptora del llibre: “La classe obrera no va al paradís. Crònica d’una desaparició forçada” ens parla del cas de Veneçuela i de com la dreta internacional es fica en la política de la Revolució Bolivariana i intenta influir negativament en el legítim ordre democràtic que regeix al país. 

venezuela

UNA VEGADA MÉS, I JA EN SÓN MASSA, LA REVOLUCIÓ BOLIVARIANA PATEIX ELS ATACS DE LA DRETA INTERNACIONAL

“Una vegada més, i ja en són massa, la Revolució Bolivariana pateix els atacs d’una dreta internacional entossudida a canviar el rumb polític pel que la majoria del poble veneçolà ha apostat des de 1998: construir una pàtria autènticament sobirana”.

L’ofensiva de dies passats a la OEA, encapçalada per un Secretari General servil a l’agenda estatunidenca, Luis Almago, és un element més en aquesta escalada dissenyada per subvertir el legítim ordre democràtic que regeix a Veneçuela. Que a aquesta campanya s’hi hagin afegit països com Mèxic, abanderats en altres temps d’una política exterior de principis basada en la no ingerència, provoca vergonya aliena, per no utilitzar altres termes, en moments en què aquest país protagonitza una de les més greus crisis en Drets Humans de la regió, amb assassinats rècord de periodistes, centenars de milers de morts i desapareguts, i centenars de fosses que es descobreixen per tot el territori. Es fa evident, doncs, la doble moral i la falta d’ètica d’un Secretari General amb ceguera i sordesa selectiva. El mateix es pot dir de la resta de governants llatinoamericans que s’han prestat al joc de titllar Veneçuela de “dictadura” mentre callen davant el que passa als països que no es rebel·len als interessos dels EUA o miren cap a una altra banda davant els cops d’Estat que s’han succeït a la regió llatinoamericana-caribenya al llarg d’aquests últims anys. La OEA és un organisme internacional obsolet que ha de ser, per tant, llençat a l’abocador de la Història.

Expresso la meva solidaritat amb el poble de Veneçuela que segueix resistint la desestabilització constant per la via de la guerra econòmica, la guerra de IV generació a les xarxes socials i els mitjans de comunicació internacional, i les guarimbas als carrers per part d’una oposició que vol guanyar amb la violència i la mentida el que no és capaç de guanyar a les urnes. Com al Xile d’Allende, la Nicaragua sandinista o la Cuba socialista, Veneçuela no està sola!

Capítulo Mexicano de la Red de Intelectuales, Artistas y Luchadores sociales en Defensa de la Humanidad.

Llegir l’article original: Aquí

 

Etiquetes:
X