Tornar a l'inici

Fundació l'Alternativa

  /  Drets cívics i socials   /  AMNISTIA ARA!

AMNISTIA ARA!

Des de la Fundació ens adherim a la campanya Amnistia Ara! Per la llibertat i l’autodeterminació, amnistia per a totes les persones que defensen les seves idees des de la pau. Podeu llegir el manifest de la campanya a continuació.

 

 

MANIFEST AMNISTIA ARA!
En els darrers anys, l’entesa entre Catalunya i l’Estat espanyol ha viscut un dels períodes més complexos de la història. La judicialització del conflicte polític plasmada en l’empresonament per sedició de nou líders socials i polítics, l’exili i l’obertura de més d’un miler de causes judicials contra ciutadans del nostre país han dut a l’agudització d’un conflicte, ja de per si complex.

Catalunya és una societat democràtica, i la defensa dels drets i les llibertats no constitueix cap risc per a la convivència, sinó una eina imprescindible per avançar i fer realitat els grans consensos que cohesionen la societat. Un país plural que, en moments difícils, ha estat capaç de trobar punts en comú, dins la diversitat, per fer possible el progrés social i econòmic.

Davant d’aquest conflicte polític, els sotasignants creiem imprescindible que s’anul·lin totes les causes obertes arran de la judicialització del procés sobiranista. Cal que el conflicte torni al terreny de la política, d’on no hauria hagut de sortir mai, i s’han de trobar els mecanismes democràtics necessaris perquè els ciutadans de Catalunya puguin decidir lliurement el seu futur polític. D’aquesta manera, la via política i la del diàleg l’única que pot resoldre aquesta situació.

És per això que els sotasignants, com a membres de la Plataforma Som el 80%, i davant de l’escenari que es crea amb l’arribada del nou govern de l’Estat, volem aprofitar per adreçar-li les següents demandes:

  1. La renúncia de les vies d’excepcionalitat jurídica i processal que posin fi, de manera definitiva, a tot tipus de repressió política.
  2. L’amnistia per a totes les persones perseguides judicialment arran de l’anomenat ‘procés sobiranista’. És un pas imprescindible per enfortir l’aposta pel diàleg.
  3. L’obertura d’un procés de negociació sincera, sense condicions ni renúncies, amb l’objectiu de pactar una solució real al conflicte polític.

Alhora, fem una crida a adherir-se al manifest a totes aquelles persones que aposten per posar fi a la repressió i per trobar una solució política al conflicte donant veu al conjunt de la ciutadania.

Per a més informació feu clic en aquest enllaç.

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

X