Tornar a l'inici

Fundació l'Alternativa

  /  Ens adherim   /  Campanya mundial pel Premi Nobel de la Pau a la cooperació mèdica de Cuba

Campanya mundial pel Premi Nobel de la Pau a la cooperació mèdica de Cuba

Crida per a l’atribució del Premi Nobel de la Pau a les brigades mèdiques cubanes Henry Reeve
Aquesta crida va partir del moviment de solidaritat amb Cuba a França i ara ja és una convocatòria mundial.

El text diu el següent:

Nosaltres, els amics de Cuba al món, sol·licitem l’atribució del Premi Nobel de la Pau a les brigades mèdiques cubanes Henry Reeve. Amb aquesta finalitat, vam decidir constituir una plataforma per informar, trucar, associar-se i amplificar aquesta iniciativa i fem una crida a totes i tots els que vulguin associar-se i unir-se a nosaltres.

Mentre el planeta enfronta una pandèmia que posa en perill la vida de milions de persones, l’internacionalisme solidari de Cuba esclata davant els ulls de la comunitat europea i occidental que descobreix en els grans mitjans de comunicació, les desenes de brigades mèdiques que abandonen l’illa per aportar el seu suport i les seves experiències en epidemiologia en els nostres països, en cooperació amb els equips mèdics locals.

Avui, tot i l’infame bloqueig que pateix per part dels Estats Units, des de més de 50 anys, Cuba Solidària envia el seu exèrcit de bates blanques a més de 22 països d’arreu del planeta, per enfrontar la pandèmia del covid19. A Europa, després d’Itàlia i Andorra, França va accedir a sol·licitar ajuda mèdica de Cuba per donar suport als equips mèdics a Martinica, Guadalupe, Guaiana i Saint Pierre i Miquelon.

Pel que fa als pobles del Sud, tant Àfrica, com Àsia o Amèrica Llatina, coneixen des de fa temps l’internacionalisme solidari de Cuba en matèria de salut.

Després de l’huracà Katrina el 2005, Cuba va proposar la intervenció dels seus brigades mèdiques a Nova Orleans, la qual cosa va ser rebutjat pel president Bush. Va ser en aquesta ocasió que van prendre el nom de Contingent Internacional de Metges Especialistes en Catàstrofes i Epidèmies Greus “Henry Reeve“. El seu paper, decisiu en la lluita contra l’Ebola a l’Àfrica Occidental, va ser elogiat per l’OMS, que va estimar a més en més de 80.000 el nombre de vides salvades gràcies als tractaments mèdics d’urgència dispensats per aquestes Brigades als pacients de tots els països en què van intervenir.

Al 2020, són més de 1.000 metges i professionals de la salut cubana que han anat a combatre el terrible coronavirus per tots racons de la planeta.

Ens complau que el diputat François-Michel LAMBERT, President del grup d’amistat França Cuba a l’Assemblea Nacional de França, hagi acceptat presentar la sol·licitud de concessió del Premi Nobel de la Pau a les brigades Henry Reeve davant el Comitè del Nobel de la Pau a Noruega.

Convidem a TOTES I TOTS els que estiguin d’acord amb aquesta crida a signar-lo i unir-se a nosaltres en aquesta plataforma.

Com a fundació ja ens hi hem adherit… Feu el mateix i feu circular:

Per unir-te als signants d’aquesta crida, suma’t al grup de Facebook: Prix Nobel de la Paix pour les brigades médicales cubaines Henry Reeve o envia un correu electrònic a: nobelpaixmedcub@gmail.com

Més informació: Aquí

Deixa un comentari

X