Tornar a l'inici

Fundació l'Alternativa

  /  Béns comuns   /  Conveni entre la Fundació l’Alternativa i el CST

Conveni entre la Fundació l’Alternativa i el CST

La Fundació l’Alternativa i el Centre per la Sostenibilitat Territorial (CST) signen un conveni de col·laboració pel desenvolupament de projectes socials i mediambientals

Ambdues entitats desenvolupen, des de fa anys, projectes conjunts a nivell europeu, actualment estan elaborant una guia contra la pobresa energètica pels ajuntaments i per l’any 2017, amb el suport de la xarxa Transform Europa, durant a terme un projecte sobre planificació territorial.

El passat divendres 11 de novembre d’enguany, Adelina Escandell en nom de la Fundació l’Alternativa i Àlex Casademunt, en nom del Centre per la Sostenibilitat Territorial, van signar un Conveni de col·laboració que té com a objectiu enfortir les línies de treball d’ambdues entitats, en especial aquelles que,  des d’una perspectiva transformadora del model dominant, permetin abordar la promoció d’una nova cultura del territori que assumeixi els límits del planeta des de posicions vinculades al progrés social, la democràcia participativa i la defensa del drets socials.

Concretament les dues entitats treballaran conjuntament en tots aquells aspectes que permetin proposar alternatives sostenibles relacionades amb temes territorials

cst

Adelina Escandell i Àlex Casademunt

  • Impuls i suport per a participar en una xarxa de fundacions i entitats que tinguin per objectius transformar el model dominant injust i insostenible per un altre basat en més democràcia, igualtat, llibertat i que respecti els límits naturals que té el territori.
  • Participació conjuntament en accions i programes de la xarxa Transform per tal de generar alternatives a escala Europea.
  • Anàlisi de temes de treball compartits per tal de proposar alternatives de governança al model actual i participar-hi conjuntament.

Aquest conveni dona un marc referencial als projectes en els que ja s’ha treballat conjuntament, relacionats amb la defensa del territori, contra el fracking i actualment en l’edició d’una guia contra la pobresa energètica adreçada als municipis catalans. Així mateix, la Fundació l’Alternativa ha presentat un projecte, juntament amb el CST, per treballar conjuntament amb diverses àrees metropolitanes europees, entre elles Barcelona, aspectes vinculats a la planificació territorial, la transició energètica, reserves de sòl agrícola en àrees urbanes i mobilitat.

Etiquetes:
X