Tornar a l'inici

Fundació l'Alternativa

  /  General   /  DAVANT VOX, QUE FER?

DAVANT VOX, QUE FER?

De fa anys, al voltant del dia, declarat per NNUU,  contra la discriminació racial, hi ha una convocatòria internacional de mobilitzacions, i UCFR heu convocat manifestació  a Catalunya. Aquest any, pel dissabte 23 de març, UCFR convoca la manifestació  al Pg. De Gràcia, escenari de  grans manifestacions.

Parlem amb Pere Fernàndez, activista d’ Unitat Contra el Feixisme i el Rascisme (UCFR) i també autor d’un extens document que compartim en aquest butlletí i la nostra pàgina web, amb eines per actuar davant VOX.

El Pg. De Gràcia és escenari de  grans manifestacions.  Viurem una gran manifestació, contra el feixisme i el racisme, aquest dissabte ?

Ho viurem, estem convençudes. Hi ha una consciència molt ampla i plural del perill  que representa la irrupció de l’extrema dreta, mediàtica primer , i a les institucions després. I aquesta alarma genera indignació activa i una resposta propositiva.

Unitat (UCFR) estem treballant de valent,  per a assolir una gran mobilització massiva, democràtica, unitària , plural i transversal, que canalitzi i visualitzi aquest rebuig a l’extrema dreta i, alhora que generi esperança fonamentada en la consciència que democràcia és antifeixisme, que som més  i unides l’ extrema dreta no passarà.

Com esteu preparant  la manifestació ?

La manifestació no és només un dia, és tota un fase prèvia, intensiva i extensiva, d’organització, on tota la xarxa de les més de 600 entitats que conformen Unitat estan fent un treball previ immens. La mateixa Fundació l’ Alternativa, que formeu part d’ Unitat sou un dels exemples d’aquest treball previ organitzatiu.

I també una fase posterior, de continuïtat del treball. Però, una nova fase, per que la manifestació #23MstopVOX generarà un salt qualitatiu i quantitatiu. Hi haurà un abans i un després de la manifestació d’aquest dissabte.

Coneixem la resposta, però la pregunta resulta obligada i d’interès. La manifestació del dissabte  no és únicament contra el feixisme i el racisme, sinó també  una crida a aturar VOX. Assenyarar-los tant explicitament, no és donar-los publicitat ?

Quan els mitjans de comunicació, i les televisions parlen diàriament de VOX, i tenen cada dia un plublireportatge en directe, per que no s’els ha expulsat com a acusació particular del judici de l’ 1 d’octubre, assenyalar-los, desemmascarar-los com a extrema dreta que son,  no és fer-los propaganda, és evitar que siguin una opció política “normalitzada” i implantada als municipis, a Catalunya i arreu de l’ Estat.

Assenyalar-los no és fer d’altaveu, és despullar el seu ideari i combatre-ho per derrotar-ho.  A un partit d’extrema dreta, que irromp institucionalment i condiciona governs, agenda i discurs polític, no se l’atura ignorant-lo, sinó  assenyalant-lo, desemmascarant-lo i confrontant-lo democràtica, unitària i pacíficament

Per acabar l’entrevista i et deixem marxar cap a la roda de premsa que heu convocat aquest matí. En el teu extens article que publiquem al butlletí, quins temes destacaries que podem trobar i llegir ?

Explico que la irrupció institucional, i prèviament mediàtica, de VOX en situa en un nou escenari i intento analitzar que ha passat i que està passant. Per a derrotar a l’extrema dreta, cal estudiar-la i analitzar-la, com a base per a despullar-la i  desemmascarar-la. Per això, incorporo també un recordatori a la història de l’extrema dreta a l’ Estat espanyol. Exploro respostes múltiples a la pregunta “davant VOX , que fem ?”, en diferents àmbits: en relat, el discurs i l’agenda política, en l’espai públic i en les xarxes socials.

Aquest document pretén donar i recopilar respostes a preguntes sorgides en diferents debats de diferents espais.

  1. La irrupció institucional de VOX (eleccions andaluses i enquestes de properes eleccions municipals i europees i generals i autonòmiques) no canvia res ? “és el mateix que el PP o Cs.” ?
  2. “No cal fer campanya contra VOX, perquè és fer-los publicitat” ?
  3. “En comptes de denunciar VOX, cal denunciar a VOX, PP i C’S” ?
  4. “Si denunciem a VOX fem bons a PP i C’s”
  5. “Però VOX és feixista ? En que és diferència extrema dreta de feixisme ?
  6. “En comptes de denunciar VOX, cal presentar i defensar el nostre programa, que té les millors propostes polítiques, socials , econòmiques, culturals i institucionals” ?
  7. No cal estudiar a VOX, ja sabem que són “els fatxes de tota la vida, i que abans eren del PP” ?
  8. Finalment: QUÉ FER ?

Consulta el document amb tota la informació sobre les formes d’actuació front al feixisme: Aquí

Deixa un comentari

X