Tornar a l'inici

juliol, 2020

15jul18:0019:30Webminari sobre Renda bàsica

Més

Detalls de l'acte

L’atractiu de la idea de la Renda Bàsica (un pagament en efectiu incondicional per a tothom d’un país) ha augmentat enormement durant els darrers anys a Europa i altres llocs. La crisi financera del 2008, però principalment els efectes Covid-19 actuals i esperats, han posat en joc la Renda Bàsica. Els investigadors i els responsables polítics ara debaten sobre la introducció d’un ingrés bàsic a nivell nacional. Però, què passa amb l’europeu? S’ha parlat molt sobre els “Eurobons” i diferents marcs fiscals europeus compartits. Tot i això, els debats sobre polítiques socials comunes semblen haver estat molt més desatesos. Aquest seminari no sol·licitarà la introducció d’un “ingrés bàsic europeu” com a tal. Més aviat tindrà com a objectiu mostrar el debat real sobre aquesta idea i, en segon lloc, proporcionar als participants alguns arguments claus i dades útils quan discuteixin aquesta controvertida proposta.

Amb la participació de:

Adelina Escandell, professora jubilada, llicenciada en psicologia, presidenta de la Fundació Empreslternativa, senadora a l’actual legislatura espanyola.

Bru Laín, és professor afiliat de Sociologia i Teoria Política a la Universitat de Barcelona i membre de la Xarxa de Terra de Renda Bàsica (BIEN) i secretari de la Xarxa de Renda Bàsica Espanyola (RRB).

Jiri Mäntysalo, president de la Joventut Comunista de Finlàndia i membre de la xarxa sindical del Partit de l’Esquerra Europea.

Tatiana Moutinho, facilitadora de transformacions! Europa al programa “Estratègies de cooperació per a Europa meridional” i el president de Cul: tra – Cooperativa Culturas de Trabajo i Socialisme (Portugal).

 

Inscripcions: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN__aODV9-ERBilsu-tZ7hs9A

Més informació: https://www.transform-network.net/webinars/detail/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=9351&cHash=8e042a94005ee23e7008cf473b2b7ef6

Calendari

(Dimecres) 18:00 - 19:30

Deixa un comentari

X