Tornar a l'inici

Fundació l'Alternativa

  /  Drets nacionals   /  El Fòrum Sobiranista, espai que aglutina més de 20 fundacions de l’esquerra sobiranista, ha definit la seva ruta estratègica per als següents 3 anys

El Fòrum Sobiranista, espai que aglutina més de 20 fundacions de l’esquerra sobiranista, ha definit la seva ruta estratègica per als següents 3 anys

El passat 3 i 4 de desembre es va celebrar a Sevilla, Andalusia, la reunió del Plenari del Fòrum. En aquest plenari, a part de l’avaluació de les activitats realitzades durant l’any 2022, es va aprovar un full de ruta estratègic per als següents tres anys. On es planteja fer un pas qualitatiu en els pròxims anys, coordinant i fent dialogar les aportacions dels diferents àmbits. El Fòrum vol ser més actiu en la batalla de les idees insistint en la necessitat d’anar més enllà de l’immediat i pensar estratègicament. La demanda de sobirania per als pobles és, sens dubte, un dels eixos de les lluites emancipatòries del nostre temps.

Els eixos de treball definits és la Memòria històrica entesa com el paper i estratègies del record del passat en la lluita per la sobirania, la prospectiva estratègica, en el doble sentit d’anàlisi del present i anticipació de les tendències més importants del futur, l’anàlisi de les experiències pràctiques de transformació, processos sobiranistes, feminisme, ecologisme, moviment obrer, noves alternatives socioeconòmiques, la formació política i especialment la formació de quadres, l’aprenentatge en la comunicació, el discurs i lluita de les idees, així com la col·laboració i creació de xarxes de confiança entre agents sobiranistes. En definitiva, un programa que dona més valor a la pluralitat alhora que consolida el Fòrum com a espai de trobada de l’esquerra sobiranista.

El plenari va continuar amb un conversatori sobre la Situació i perspectives del Sobiranisme Andalús, amb convidades de luxe: Pilar González, Feina Cubero i Javier Garcia Fernández. En aquest context d’interès sociopolític sobre l’Andalusia, el Fòrum en Ple va assistir a manifestació promoguda pel Sobiranisme Andalús. El 4 de desembre l’aniversari de les manifestacions que van ocórrer en 1977 a les vuit províncies andaluses on els ciutadans van sortir als carrers de manera massiva per demanar l’autonomia del poble andalús. Durant aquestes protestes va haver-hi un incident que va canviar la tònica de les manifestacions, ja que va acabar amb la mort de García Caparrós. Aquest jove de tan sols 18 anys va escalar fins al balcó de la Institució per a col·locar la bandera en el masteler, en aquest moment la policia va disparar i va posar fi a la vida del jove. Als peus del balcó de la Diputació de Màlaga es va improvisar un altar en homenatge a Manuel José García Caparrós pel qual van anar passant els seus paisans per a honrar la seva memòria. En la vaga general que es va celebrar l’endemà, el 5 de desembre, a Andalusia es van manifestar moltíssimes persones i en ciutats com Màlaga i Granada la jornada va acabar amb barricades i enfrontaments amb la policia. Des d’aquest moment el jove sindicalista i treballador de la fàbrica de cerveses Victoria es va convertir en un referent per a tots els andalusistes.

Més informació del Fòrum Sobiranista a: https://www.forumsoberanista.org/ 

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

X