Tornar a l'inici

Fundació l'Alternativa

  /  Drets cívics i socials   /  El Fòrum Sobiranista es reuneix a Iruñea el 3, 4 i 5 de juny

El Fòrum Sobiranista es reuneix a Iruñea el 3, 4 i 5 de juny

El Fòrum Sobiranista, espai que aglutina més de 20 fundacions de l’esquerra sobiranista, es reuneix a Iruñea el 3, 4 i 5 de juny

La reunió del Plenari del Fòrum se celebrarà el dissabte 4 de juny, entre les 9.30 del matí i les 20.00 hores. En ella es posaran en comú els diagnòstics que des dels diferents sobiranismes de l’estat s’estableixen amb relació a l’evolució de l’estat espanyol, entre altres qüestions.

Així mateix, la Fundació Iratzar i el Fòrum Soberanista han organitzat un debat obert al públic en el qual participaran: Ollala Rodil (Diputada de BNG), Mertxe Aizpurua (Diputada d’EH Bildu), David Fernández (periodista i exdiputat de la CUP) i Gemma Ubasart (politòloga). El debat se celebrarà el dia 3 de juny, a les 19:00h, en la llibreria Katakrak d’Iruñea.

El diumenge 5 de juny, els i les representants de les diferents fundacions es traslladaran a la localitat d’Amaiur, per a assistir a l’acte de commemoració organitzat per Nafarroa berriz altxa! en la ubicació en la qual es va produir la defensa del castell situat en un pujol, en el context de les lluites de rebuig de la conquesta de Navarra a partir de 1512.

Què és el Fòrum Sobiranista?

El Fòrum aspira a poder incidir en la societat i traslladar els debats del sobiranisme a les necessitats i requeriments d’un present en crisi i constant canvi. El projecte del Fòrum Sobiranista es va estructurar a la fi de 2019 com a punt de trobada entre forces sobiranistes d’esquerra, producte d’uns anys compartint projectes conjunts. Al cap d’un any de treball i coordinació, les 16 entitats polítiques, culturals i sindicals que conformen el Fòrum es van constituir com a organització. Aquest espai s’erigeix com a punt de trobada, reflexió i discussió del sobiranisme dels diferents pobles de l’estat, que té per objecte: 

  1. El foment i realització d’activitats culturals que tinguin per fi l’estudi i desenvolupament del pensament polític, social, econòmic i cultural de les diferents nacions i pobles de l’estat, així com el desenvolupament d’iniciatives per a l’eficaç defensa de les llibertats polítiques, els valors republicans i el dret a decidir dels pobles.
  2. Difondre el pensament polític d’aquelles persones i entitats que treballen, per la consecució de la sobirania de les nacions, el progrés social i l’aprofundiment de la democràcia en la perspectiva d’aconseguir una societat més lliure, més justa i més solidària.
  3. Promoure el coneixement en la societat de la personalitat de les nacions sense estat i de la seva història impulsant el seu estudi i la seva projecció pública.
  4. Aprofundir en el coneixement de les realitats de les nacions sense estat en la seva dimensió política, cultural i econòmica.
  5. Augmentar la formació política i la participació dels ciutadans, aprofundir en el debat polític i impulsar la sensibilització i conscienciació de la societat sobre la realitat i problemàtiques pròpies de les nacions, així com la visió del món des d’una perspectiva sobiranista.
  6. Impulsar i divulgar iniciatives d’intercanvi i cooperació exterior per a contribuir a la justícia i l’equitat en les relacions comercials, polítiques i estratègiques entre els pobles de la comunitat internacional.

Actualment, les integrants del Fòrum Sobiranista són: Fundació Galiza Sempre, Iratzar Fundazioa, Fundació Darder-Mascaró, Manu-Robles Arangiz Fundazioa, CIEMEN, Fundació Anar-la, Fundació Moncho Reboiras, Fundació Nexe, Ipar Hegoa Fundazioa, Fundació Moncho Reboiras, Obradoiro d’idees Lancara, Alternatiba Fundazioa, Alkartasuna Fundazioa, Terra e Tempo d’Estudis Nacionalistes, Fundació Aureli Escarré/Intersindical CSC, Intersindical Solidària Valenciana, Intersindical Canàries, Ara Canàries, Grup d’Estudis Diaz del Moral, Fundació l’Alternativa, Centri de Documentació Serra i Puig i Fundació Betiko.

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

X