Tornar a l'inici

Fundació l'Alternativa

  /  Memòria històrica   /  La primera edició de la Cursa Lluís Companys ha estat tot un èxit!

La primera edició de la Cursa Lluís Companys ha estat tot un èxit!

Volem felicitar tohom qui va participar en la primera Cursa-caminada Lluís Companys: atletes, marxaires, voluntaris/es i públic!

Gràcies a tots vosaltres s’ha pogut desenvolupar amb èxit aquest modest però original homenatge a l’Olimpíada Popular que no es va poder realitzar l’any 1936. L’esperit de fraternitat i de respecte a l´adversari així com els valors democràtics i fraternals que es pretenien impulsar aleshores, van ser presents al llarg de tot l’esdeveniment.

L’homenatge s’estenia, a més, a tots aquells atletes compromesos amb els valors republicans que tenien la intenció de participar-hi (alguns d’ells es van quedar per a lluitar en les files republicanes), i al President Companys, afusellat pel feixisme amb una injusta sentència que lamentablement encara no ha estat anul-lada.

Entre els atletes participants destacarem la presència de Joan Viudes (guanyador de diverses curses populars), Miquel Pucurull (un històric en l’atletisme català) i la dels premiats: Marina Pérez i Adrià Calzada (promoció), Raquel San Miguel i Carles Cera (absoluta) i Noemí Sales i Josep M. Cardiel (veterans).

En el lliurament dels premis hem pogut gaudir de la companyia de Carles Santacana, professor d´Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i autor del llibre sobre l´Olimpíada Popular que es va preparar el 1936, “L’Altra Olimpíada”, de Fèlix Alonso, Director Gral. de Relacions Institucionals, i d´Àngel Merino, Delegat Territorial de Barcelona del Departament d´Interior i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya. Els han acompanyat el nostre president, Joan Josep Nuet, la nostra vicepresidenta, Tere Ortega, i en Jordi Miralles, coordinador general d´EUiA.

cursa_2008

Etiquetes:

Deixa un comentari

X