Tornar a l'inici

Fundació l'Alternativa

  /  Drets cívics i socials   /  La transformació de la mobilització

La transformació de la mobilització

Com a resultat de la situació global de pandèmia, la manifestació antiracista del dia 21 va haver de transformar-se en una sèrie d’accions i protestes de forma virtual a les xarxes socials per insistir en el lema: “Prou Racisme! Drets per a tothom!”

La transformació de la Manifestació a la Ciber-Mobilització

El 17 de març, UCFR feia pública el següent comunicat:

Transformem la mobilització del 21 de març

UCFR es troba obligada a transformar la nostra manifestació antiracista del dissabte 21 de març en una sèrie d’accions virtuals, via xarxes socials. La mani que teníem programada a Passeig de Gràcia —que pintava que seria molt gran— no s’anul·la, s’ajorna a una nova data de convocatòria internacional, un cop superem la situació d’emergència sanitària global.

Totes les raons que teníem per protestar contra el racisme i l’extrema dreta el 21 de març segueixen vigents. Avui igual que ahir, cal insistir: “Prou Racisme! Drets per a tothom!”.

– Enllaç a la convocatòria

Organització

Organització en temps record i amb voluntariat, de la transformació de mobilització presencial a virtual, al #21mProuRacisme OnLine.

Del Nucli (coordinació nacional) d’ UCFR, sorgeix un grup tècnic per preparar organitzativament, a contrarellotge i amb 100% de voluntariat (UCFR no té estructura de personal “directiu”, ni tècnic alliberat), la mobilització virtual.

Repartiment de tasques:, preparar un google drive pel treball intern, contactar, gestionar gravacions, actualitzar el canal Youtube, comunicar amb les grans organitzacions, coordinar estatalment i internacionalment la cibermobilització, muntatge, postproducció i maquetació audiovisual, promoció a les xarxes socials, contacte amb mitjans de comunicació…

Tal com preveia UCFR, un inici aproximat: “El acto aparecerá aquí hoy a las 17h (¡aprox!)”.

21M online, #WorldAgainstRacism, #RefugeesWelcome

O directament en el nostre YouTube:

https://www.youtube.com/user/unitatcfr

Vareu poder constatar, l’emissió va endarrerir-se uns minuts, l’explicació és ben senzilla: fins al darrer segon maquetant i fent la rotulació dels crèdits que apareixen al final de l’emissió.

Tot un conjunt d’esforços, que al marge de l’impacte quantitatiu, i del DAFO del #21mProuRacisme OnLine, que puguem pensar i valorar, mereixen tot el reconeixement.

Com el mereixen totes les companyes i companys que van presentar, difondre missatges i oferint-nos el seu art (música, pintura,…).

També és molt notable la cibermobilització de grups territorials i col·lectius de la xarxa estatal RUCFR #StopVOX – @redunitaria.

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

X