Tornar a l'inici

Fundació l'Alternativa

  /  Feminismes   /  Manifest EUiA 8 de Març

Manifest EUiA 8 de Març

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

JUNTES SOM MÉS FORTES. CAP PAS ENRERE!

Aquest 8 de Març el moviment feminista torna a convocar, amb el suport de varis sindicats, una vaga general. EUiA recolzem totalment la convocatòria i demanem a la nostra afiliació i persones amigues el seu compromís en l’èxit de la vaga. Per això EUiA fem nostre el manifest unitari de crida a la vaga i treballem per la seva difusió i reeiximent.

Vivim un moment excepcional de creixement de l’extrema dreta a Europa i al món. I l’Estat espanyol i també Catalunya han deixat de ser una excepció. Per això aquest any el lema ‘Cap pas enrere’ ens crida a defensar els drets conquerits.

EUiA seguirem denunciant les violències de tot tipus i les desigualtats que patim les dones arreu del món. Volem evidenciar totes les agressions que patim les dones i que formen part d’un model econòmic i social, capitalista i patriarcal, que marca les polítiques neoliberals.

EUiA donem suport als treballs de la comissió preparatòria del 8 de Març a Catalunya i a totes les convocatòries i mobilitzacions arreu del nostre territori, també a nivell estatal i mundial. Les  protestes  feministes ja s’han estès a molts països i creixen any rere any arreu del món. Per això cridem a participar a la vaga, a les aturades i manifestacions que s’estan convocant arreu, especialment a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Aquesta vaga no només té un caràcter laboral, sinó que s’estén a tots els àmbits quotidians. El 8 de Març s’ha de veure clarament que sense les dones, el món s’atura. És per això que també pararem en les tasques de cures, els estudis i el consum. És un dia per aturar-nos i debatre amb altres dones -i els homes que vulguin escoltar- quin és el nostre paper a la societat, als pobles i ciutats.

Aquest 8 de Març serà diferent a cada país perquè les formes de sotmetiment de les dones són molt diverses, però tenim clar què volem denunciar:

  • Denunciem els assassinats masclistes i tots els tipus de violències envers les dones: la física i la psicològica; l’econòmica; la que segrega i aparta les dones dels llocs de responsabilitat; la que patim per la invisibilització en tasques científiques, acadèmiques, econòmiques, en les arts, en els esports…
  • Denunciem l’assetjament, les agressions sexuals i les violacions. Denunciem que els poders públics no protegeixin la vida i la integritat física de les dones. I en concret, aquest any posem l’èmfasi en demanar que s’activin a tots els centres de treball, tant a les empreses com a les administracions públiques, els protocols contra l’assetjament per tal de prevenir i eliminar aquestes pràctiques contra les dones.
  • Denunciem la bretxa salarial (a Catalunya les dones encara cobrem de mitjana un 24% menys que els homes).
  • Denunciem que els llocs de treball de les dones tenen unes taxes de precarietat més altes.
  • Denunciem l’apropiació gratuïta per part del sistema dels treballs de cures i atenció a les persones, sense els quals la nostra societat no seria possible.
  • Denunciem les desigualtats que patim per condició de classe i de gènere, també per ser dona migrada i pertànyer a diferents ètnies, per patir malalties, per discapacitats, per raó d’edat, per orientació sexual.
  • Denunciem el feminicidi i la manca d’investigació i resolució d’aquesta xacra en molts països. Denunciem la ingerència en el nostre cos per part dels homes i de l’estat.
  • Denunciem que moltes dones al món encara pateixen ablació i que són empresonades per avortar (“Nosaltres parim, nosaltres decidim!”).
  • Denunciem el matrimoni infantil i que milions de nenes i dones al món no tenen accés a l’educació i la cultura.

Per tot això i més, encoratgem totes les dones a participar activament a la vaga i a les mobilitzacions del 8 de Març i sobretot a parlar entre nosaltres, empoderar-nos i lluitar juntes. Un altre món per a les dones és possible!

#8MVagaFeminista

#JuntesSomMesFortes #CapPasEnrere

Deixa un comentari

X